Keresés ebben a blogban

2011. május 29., vasárnap

American Ninja 2 - The Confrontation (A.N. 2 - A leszámolás,1987)

A Cannon látva az American Ninja (1985) sikerét, nem tétovázott, és kis kihagyás után leforgatta a második részt. 

Már a forgatás kezdetén gondjaik voltak, ugyanis Steve James nem akart szerepelni a filmben, mivel a forgatás helyszínének Dél-Afrikát válaszották, ahol ebben az időben már tombolt az Apartheid regime. (Későbbi nyilatkozataiból kiderül, hogy miután meggondolta magát a forgatáson nagyon jó hangulat uralkodott és élvezte a munkát.)

Érthetetlen módon, hiába az azonos stáb, és a feltételek, a végeredmény siralmasnak mondható. Egyedül Steve James játékát lehet kiemelni a filmből, Dudikoff szinte semmit nem tud hozzátenni a filmhez. Hiába mozog természetesebben a kamera előtt és az akciójelenetei is tűrhetőek (már amikor nem kaszkadőr helyettesíti), viszont szinte alig beszél a filmben, inkább csak néz, ami meglehetősen aláássa a karakterét.

A forgatókönyv több sebtől vérzik, realitást senki nem vár egy nindzsafilmtől, de itt szinte semmi sem valós, a szereplők a levegőben lógnak, motivációik, nem hogy nem indokoltak, de teljesen értelmezhetetlenek is. Olyan elvarratlan szálak maradnak a film végére, amelyek teljesen érthetetlenek és hatalmas lyukakat fúrnak az amúgy sem túl stabil forgatókönyvbe.

A hadsereg egy karib tengeri bázisáról eltünedeznek az emberek. Ahelyett, hogy komoly nyomozás indulna öt eltűnés után, inkább két főszereplőnket rendelik le a szigetre, hogy pótolják az eltűnteket. Nem kell sokat várni és megjelennek a gonosz nindzsák, akiket egy őrült irányít. Természetesen a gonosz nindzsák nem sima nindzsák, hanem génmanipulált szuperharcosok, akik a forgatókönyv fintorából tucatjával hullanak két ember által.

A filmben rengeteg hibával találkozunk, sok helyen látszanak a kaszkadőrök és dublőrök, a fegyverek gumiból vannak, a harci jelenetek egy része jól megkoreografált, de igazából nem érik el az első rész szintjét. Talán Steve James-t lehet kiemelni, aki hozza a szokásos humoros mellékszereplő karakterét és sokat dob a filmen.
Kissé összecsapottnak tűnő alkotás, egyszer mindenképpen nézhető, de nem szabad komolyan venni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése