Keresés ebben a blogban

2011. május 6., péntek

The Punisher (1989)



A megtorló a Marvel egyik fenegyereke. A film rendezésére pedig olyan karaktert sikerült megnyerni, mint Mark Goldblatt.

Olyan filmek mellett virít ott a neve, mint a Piranha, Howling (Üvöltés), Terminator, First Blood Part II (Rambo II), Commando, Predator 2 (Ragadozó 2), Terminator 2, The Last Boyscout (Az utolsó cserkész), Armageddon, szóval tudja, hogy mi az az akciófilm.

Rendezése kevés van, összesen kettő komolyabb, abból az egyik a The Punisher, a másik a cult-classic Dead Heat.

Megtorló szerepére a svéd ikont Dolph Lundgrent választották, aki hozza is a tőle elvárt kemény tekintetet, és megfelelő mennyiségű hullát. Ebben segítségére van a kor egyik közkedvelt színésze Louis Gossett Jr., valamint erősíti még a filmet Jeroen Krabbé is.

Az egész filmen érződik a kis költségvetés, ugyanakkor nem válik hátrányává. A jól bevált kaszkadőrtrükkök működnek, hullanak az ellenfelek, dörögnek a válogatott fegyverek. Megtorló stílusát nagyon eltalálták, halálfejes tőrök, sötét ruha, a motor stb.... Lundgren elsőre kicsit bután néz ki a sötét hajjal és borostával, de pár perc alatt meg lehet szokni, és eléggé hasonlít a képregényfigurára is.

A film véres, a bodycount bőven 30-40 felett van, mégsem esik szét a történet egymást követő akciókra. A párbeszédek nem Puskini magasságúak, de azért jelen van sok helyen a humor és a főszereplő nem egy vicces egysorost is beiktat.

A Punisher a nyolcvanas évek egyik, ha nem a legjobb képregényfeldolgozása, de a képregény ismerete nélkül is megállja a helyét, mint egy erős akciófilm.

Bőven megéri megnézni.

8/10


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése