Keresés ebben a blogban

2011. május 5., csütörtök

The House On Sorority Row (1983)



1983. Tombol a Slasher láz. Sorra jelennek meg a jobb, és kevésbé jó hentelős filmek, mint Halloween, Prom Night, Slumber Party Massacre, My Bloody Valentie, Happy Birthday To Me és sorolhatnánk.

Ezt a vonalat lovagolja meg a The House On Sorority Row is. Néhány fiatal egy omega-béta-kappa (mindegy, csak random görög betűk legyenek) házból nem igazán tűri a szabályokat, így a házfelügyelő öregasszonyt sem. Aztán egy rosszul sikerült tréfa következményeként sikerül is eltenni láb alól a mammert, ami elég nagy gáz, tekintve, hogy nemsokára kezdődik az évzáró party a házban, zenekarral, meg evés-ivással. Holtest elrejt, megfogad, hogy nem szól róla... aztán irány a party.

Persze, hogy beüt a gebasz, valaki szép sorban elkezdi lemészárolni a "tetteseket". Közben még a hulla is eltűnik. Jönnek a fordulatok és a bodycount felpörög.

Az alapjában sablonosnak tekinthető történetet sikerül a közepesnél jobban előadni, köszönhetően a rendezőnek és az operatőrnek. A színészek elfogadhatóak, bár egyik sem nyújt Oscaros alakítást, de ilyen filmben az is nagy siker, ha valamelyest nem játszák túl a szerepet. Az egyetlen gond talán a túl sok karakter szerepeltetése. Egyikük sem tud igazi főszereplővé válni, kevés időnk van az egyéni motivációk megismerésére.
A gyilkosságok elég véresek, de mégsem csap át a dolog gore-ba. A film nem lassul le, a végére tartogat ugyan meglepetéseket, de aki kicsit jobban figyel, az kitalálhatja a végkifejletet.

Nem rossz film, de a témában sokkal jobbak is készültek.

6/10



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése